Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.16

MÉDA: 3I- IHLET, IDŐ, INTERNET (riport)

 

Kérdező: Sipos Ildikó

Válaszoló: méda: rápolti brigi 

 

Ma ezt a témát találtuk ki. Próbálunk valami párhuzamot vonni az Internet, az idő és az ihlet, ihletettség között....................smiley

 

S.I.: Méda! Te melyikkel szeretnéd kezdeni? 

Méda: Kezdjük az idővel. Kedvenc témám. 

 

S.I.: Mit gondolsz az időről? Mit jelent számodra? 

Méda: Számomra semmit! laugh Na jó, csak viccelek. Szerintem az idő arra való, hogy az Ember megtanuljon várni. Türelemmel. Míg a gondolatból anyag lesz. Ez a nehéz. Én alapvetően nagyon gyors vagyok. Nem bírom a lassúságot. Nem szeretek várni. Megőrülök tőle. Éppen ezért ezt kell megtanulnom - földi síkban. Na, ja..........a földi sík. Ami lassú. Itt minden sokkal lassabban történik, mint szellemben. Az anyag lehúz, visszahúz. Sokat kutatom az idő fogalmát. Több cikket is írtam róla. 

 

S.I.: Azt mondják, hogy felgyorsult az idő. Te is ezt érzékeled? Mindenki rohan valahova, nagyon gyorsan telik, nem érjük utol magunkat. Miért?  

Méda: Szerintem az idő nem tud sem telni, sem fogyni, sem rohanni. Mi tudunk telni és rohanni. smiley Idő van. Mindig, mindenre, amire az Ember akarja. Aminek van létjogosultsága, annak ideje is van. Az megvalósul. Ami nem, annak nem is kell. 

 

S.I: Az idő szerinted összefügg az ihlettel? Hogyan?

Méda: Az idő? Igen, összefügg. Amíg az Ember vár, alkot! :) Ihletet kap. Nem tudom, de én mostanában rengeteget dolgozom, pedig eddig sem voltam tétlen.........smiley Egész életemben csak alkottam, kicsi gyerekkorom óta. Most azonban különösen sokat. Egész napom ezzel telik. Sok az ihlet........... 

 

S.I.: Mi ihlet meg? Ilyen sok az időd?  

Méda: Minden megihlet. Nem az időm sok, mert az állandó, hanem a téma, az inspiráció. S mint mondtam, ha valaminek van létjogosultsága, az létrejön. Nekem most ez a dolgom, feladatom, tehát időm is van rá. :) 

 

S.I.: Van olyan, ami különösen megihlet?

Méda: Hogyne volna! :) Nagyon is! 

 

S.I.: És az mi? 

Méda: Azt leírom.........:))) 

 

S.I.: Nem árulod el? 

Méda: Mit? Minden ott van feketén-fehéren........nem? Vagy kellene mást is mondanom? Fantázia! Használni kell. Nem szeretek mindent kimondani. Egyébként meg mindent szeretek kimondani. :)) Attól függ: miről van szó............de szeretem a rejtett dolgokat. A sejtelmet. Az jó............izgalmas. Nem kell mindig a nyers valóság. A filmek közül is azokat kedvelem, amelyek sejtetnek...........de nagyon mélyre nyúlnak.......amelyek megmozgatnak, felemelnek. Gondolkodásra hívnak. S nem helyetted mondják ki, mire kellene gondolnod, hogyan kellene érezned. Jó, ha megadják a nézői szabadságot. Hogy úgy fogadd be, ahogyan Neked jó. Ahogyan Neked kényelmes. Felvetik a témát, az alapügyet, de befejezned Neked kell. Ez is egyfajta "ihlet-csinálás". Hiszen továbbgondolod, s esetleg más művek, vagy impulzusok születnek általuk. Hmm............jó, nem? :) 

 

S.I.: Tehát az idő ihletet eredményez?

Méda: Kell az idő! Mindenre. Ha nem lenne, nem születnének művek. Sem semmi. Az idő megtermékenyít. Gondolatot és érzéseket érlel. Nem kell mindenbe fejest ugrani. Jó elidőzni. Én erre jöttem rá. De ehhez kell egy bizonyos kor! :) Az is idő. :) Huszonévesen teljesen másképpen gondolkodtam erről  a kérdésről. Azt hittem az  a jó, ha mindent rögtön megkap az Ember. Most így negyven felé:)), már úgy érzem, finom az idő, finom a várakozás. Jó és szétszed. Miket írok? :) Hitet gyakorol általa az Ember...........és Önuralmat. Ezért vagyunk itt. Hogy mindezt gyakoroljuk, magunkévá tegyük.   

 

S.I.: Te most mire vársz?

Méda: Magamra. 

 

S.I.: Ezt hogyan kell érteni? 

Méda: Úgy, hogy magamra várok. :)) Hogy megérjek bizonyos dolgokra. Hogy felkészüljek. S folytassam azt a munkát, feladatot, missziót, amit választottam: ÉLETHIVATÁSKÉNT, szolgálatként. Egy ismerős néni mondta nekem: ez a felkészülés időszaka. Igaza van. Mindenkinek kellenek ilyen állapotok. Mint a bornak, vagy a sajtnak. :) Hogy megérjenek, hogy elérjék azt a fejlődési periódust, szintet, ami jó. Ami való. Előbb nincs értelme belefogni, mert csak ártunk vele. Ha idejekorán veszed ki a papírt az előhívóból, tönkremegy. Ha előbb szakítod le az almát a fáról, mielőtt megérne, savanyú lesz...........az sem az almának, sem Neked nem jó. :) Az Emberek, azaz mi, azt hisszük, mindig másokra várunk. Pedig nem. Az Önvalónkra várunk, a saját, igazi, isteni Énünkre, aki Bennünk van, csak mindig elsétálunk mellette. Mindenhol keressük, csak éppen magunkban nem. Arra kell az idő, hogy szembetalálkozzunk Önmagunkkal. Hogy úgy tudjunk Tükörbe nézni, ahogyan kell. A megvilágosodás nem egy pillanat, hanem hosszú folyamat. Maga a felismerés évekig is eltarthat. Ez azért van, mert nem tudjuk másképpen feldolgozni. Túl sok lenne egyszerre. Szép ez az út, noha nehéz és fájdalmas. Ezért vagyunk itt. Az út miatt. Az út maga: öröm. :)      

 

S.I.: Hogyan jön ide az Internet?

Méda: Úgy, hogy szerintem csodálatos eszköz. Én imádom! És egyáltalán nem idegenít el, ez hülyeség! Ha két Ember akar találkozni, akkor találkoznak, és megnézik egymást élőben is. Egyébként pedig sok jó dologra használható. Én nagyon szeretek vele dolgozni, alkotni. És ihletet is kapok innen. Nagyon sokat. Egy év alatt több száz előadást hallgattam végig, amelyekre nem juthattam volna el. Több száz cikket írtam, amelyeket Internet nélkül nem tudnék közzétenni a Világban. Nem csak Európában olvasnak, hanem más kontinenseken is. Csodálatos! Kell ennél több? Szerintem döntés kérdése, ki mire használja. Lehet kamatoztatni. Ez egy jó kis közvetítő felület; sok Emberhez szólhatunk általa: igazat! Én erre használom. Sokat segít. 

 

S.I.: És így az idő végtelenségéig fennmaradnak az írások az Interneten, ihletet adva ezáltal másoknak is. Itt a párhuzam. grin hangulatjelErről mit gondolsz?

Méda: Azt, hogy jó. Ez a cél. Ihlessük meg Egymást! :))))

 

 

heart

méda: rápolti brigitta

alapító, író, fotós, Damai (békés) Magazin

http://www.damai.eoldal.hu

https://www.facebook.com/DAMAI-Magazin-267245086788468/

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.